WOW, Amsterdam

Over WOW

WOW Amsterdam is een nieuwe culturele residentie in de Kolenkitbuurt in Amsterdam en voorziet in tijdelijke huisvesting voor afgestudeerd creatief talent van Amsterdamse kunstinstellingen zoals de Rietveld Academie, het Sandberg Instituut, de Rijksacademie voor Beeldende Kunst en de Hogeschool van Amsterdam. WOW Amsterdam was voorheen een groot HTS-gebouw. Met het bieden van adequate huisvesting en werkruimte voor deze groepen kan Amsterdam haar positie als creatieve stad versterken. Het herontwikkelde pand biedt tevens betaalbaar onderdak voor bezoekers en toeristen. Het pand bestaat uit woonruimte, ateliers, een kruidenpatio, een restaurant, een lobby, een moestuin en een marktplein, voor extra ontmoetingsmogelijkheden en voor meer exposure.

De rol van Stone22

Stone22 was verantwoordelijk voor het (her)ontwikkelmanagement. Het budget en de tijdsplanning waren krap waardoor we zo efficiënt mogelijk hebben gewerkt. We maakten voornamelijk gebruik van de bestaande materialen, installaties en indelingen en hebben daarmee een fris en opgeknapt gebouw gerealiseerd die creativiteit, kunst en cultuur uitstraalt.

Ontwerp

MMX Architecten

Interieur

Edward van Vliet

Programma

Herontwikkeling van 9.000m2 voormalige HTS-gebouw tot hostel en woon- & atelierruimte voor Artists in Residence, restaurant. 

Realisatie

Activiteiten

Herontwikkeling & realisatie